Broekdak | Je Broekhuizen Dakbedekkingen
T. 033-277 1053
E. info@broekdak.nl

18. Koude krimp

Schade door koude krimp
Schade door koude krimp
Schade door koude krimp
Schade door koude krimp

Dakbanen moeten een krimpproef ondergaan

Langdurige praktijkervaring heeft ons geleerd, dat schade aan losverlegde dakbanen vaak in koude jaargetijden ontstaan. De oorzaak is vaak de trekkrachten die door temperatuurswisselingen ontstaan. De krimp werkt in de langs, en dwarsrichting van de baan. De optredende krachten kunnen de bevestigers en lasnaden zwaar belasten. Welke trekkrachten er in de winter bij lage temperaturen in de dakbaan opgebouwd worden, vooral als ze in de zomer bij een hoge temperatur verlegd worden, kan uit de technische datasheets van de genormeerde dakbanen niet afgeleid worden.

Daarom moet bij dakbanen de krimp bekend zijn, zodat er tijdens de verwerking rekening kan worden gehouden met de trekkrachten die kunnen ontstaan. Een in een norm vastgelegde test is er nu nog niet. Dakbanen volgens het eisenpakket van ERNST voldoen aan de eisen van deze krimp, en beschikken over goede verwerkingsrichtlijnen.

Eisen-pakket (volgens ERNST) Uitkomsten van TU München

Test volgens ERNST (1999)

ECB Kunststofbaan FPO-/TPO Kunststofbaan
< 200 kg/m voldoet voldoet

 

Onze projecten: Foto's van afgeronde projecten

J.Broekhuzen in het nieuws

J.Broekhuizen Dakbedekkingen heeft een jarenlange ervaring als dakdekker. Klik op de onderstaande button voor foto's van enkele afgeronde projecten van J.Broekhuizen Dakbedekkingen.

Onze Projecten

IN HET NIEUWS: Dakdekker Jaap Broekhuizen zoekt altijd naar optimalisering

J.Broekhuzen in het nieuws

Het kantoor van J.Broekhuizen Dakbedekkingen betredend wordt uw verslaggever bijkans onder de voet gelopen door een al te enthousiaste maar o zo vriendelijke St.Bernhard. Dit tekent de sfeer in dit eenmansbedrijf. Jaap Broekhuizen vertelt na dit onthaal hoe flexibiliteit en specialisatie zijn kleine onderneming een eigen plek geven in een tijd van schaalvergroting.

Lees Verder

Onze klanten over J.Broekhuizen Dakbedekkingen

 
Project: platte daken bijgebouwen 300M2 
Referentie: de Achthoek te Scherpenzeel
Datum: 18-08-2015
Cijfer: 5 van de 5 sterren
“Vernieuwen van 300 m2 dak van de Achthoek te Scherpenzeel. Bij de offerte toelichting viel mij al op dat ik hier te maken had met met een echte dakdekker. (Ook t.o.v.de overige aanbieders.) Broekhuizen stelde als enige voor om E.C.B.kunstof te gebruiken.Later kwam ik tot de ontdekking dat ik zelf al ongeveer 15 jaar tot volle tevredenheid op mijn garagedak had liggen en ook door Broekhuizen was aangelegd. De uitvoering verliep op een accurate en vakkundige wijze,conform gemaakte afspraken,ook werd gering meerwerk niet in rekening gebracht.(netjes als je wel de laagste prijs aanbieder bent.) Het grote nieuwe dak licht er strak bij en Broekhuizen heeft er een tevreden klant bij gekregen."
 

25 redenen om te kiezen voor ECB kunststof daken

Contactgegevens

Oosteinde 5
3925 LA Scherpenzeel GLD
033-277 1053
033-277 1053
info@broekdak.nl

Werkzaam in o.a.:

Leusden, Amersfoort, Wijk bij Duurstede, Barneveld, Langbroek, Nijkerk, Scherpenzeel, Cothen, Maarn, Woudenberg, Renswoude en Zeist
Offerte aanvragen