Broekdak | Je Broekhuizen Dakbedekkingen
T. 033-277 1053
E. info@broekdak.nl

18. Koude krimp

Schade door koude krimp
Schade door koude krimp
Schade door koude krimp
Schade door koude krimp

Dakbanen moeten een krimpproef ondergaan

Langdurige praktijkervaring heeft ons geleerd, dat schade aan losverlegde dakbanen vaak in koude jaargetijden ontstaan. De oorzaak is vaak de trekkrachten die door temperatuurswisselingen ontstaan. De krimp werkt in de langs, en dwarsrichting van de baan. De optredende krachten kunnen de bevestigers en lasnaden zwaar belasten. Welke trekkrachten er in de winter bij lage temperaturen in de dakbaan opgebouwd worden, vooral als ze in de zomer bij een hoge temperatur verlegd worden, kan uit de technische datasheets van de genormeerde dakbanen niet afgeleid worden.

Daarom moet bij dakbanen de krimp bekend zijn, zodat er tijdens de verwerking rekening kan worden gehouden met de trekkrachten die kunnen ontstaan. Een in een norm vastgelegde test is er nu nog niet. Dakbanen volgens het eisenpakket van ERNST voldoen aan de eisen van deze krimp, en beschikken over goede verwerkingsrichtlijnen.

Eisen-pakket (volgens ERNST) Uitkomsten van TU München

Test volgens ERNST (1999)

ECB Kunststofbaan FPO-/TPO Kunststofbaan
< 200 kg/m voldoet voldoet

 

Onze projecten: Foto's van afgeronde projecten

J.Broekhuzen in het nieuws

J.Broekhuizen Dakbedekkingen heeft een jarenlange ervaring als dakdekker. Klik op de onderstaande button voor foto's van enkele afgeronde projecten van J.Broekhuizen Dakbedekkingen.

Onze Projecten

IN HET NIEUWS: Dakdekker Jaap Broekhuizen zoekt altijd naar optimalisering

J.Broekhuzen in het nieuws

Het kantoor van J.Broekhuizen Dakbedekkingen betredend wordt uw verslaggever bijkans onder de voet gelopen door een al te enthousiaste maar o zo vriendelijke St.Bernhard. Dit tekent de sfeer in dit eenmansbedrijf. Jaap Broekhuizen vertelt na dit onthaal hoe flexibiliteit en specialisatie zijn kleine onderneming een eigen plek geven in een tijd van schaalvergroting.

Lees Verder

Onze klanten over J.Broekhuizen Dakbedekkingen

 
Project: Dak renoveren 
Referentie: Dhr Witteveen
Datum: 05-04-2015
Cijfer: 5 van de 5 sterren
“Wij hadden een dakdekker nodig die ons dak kon renoveren. Dakdekker J.Broekhuizen heeft ons dak prachtig weten te renoveren. Wij kunnen dit bedrijf dan ook van harte aanbevelen!"
 

25 redenen om te kiezen voor ECB kunststof daken

Contactgegevens

Oosteinde 5
3925 LA Scherpenzeel GLD
033-277 1053
033-277 1053
info@broekdak.nl

Werkzaam in o.a.:

Leusden, Amersfoort, Wijk bij Duurstede, Barneveld, Langbroek, Nijkerk, Scherpenzeel, Cothen, Maarn, Woudenberg, Renswoude en Zeist
Offerte aanvragen