Broekdak | Je Broekhuizen Dakbedekkingen
T. 033-277 1053
E. info@broekdak.nl

12. Weerstand tegen mikro organismen

Grinddak zonder vegetatie
Rood algen
Grinddak zonder vegetatie
Rood algen
Schimmels aan de onderzijde van een bitumenbaan
Verkleuringen aan de bovenzijde van de dakbaan
Schimmels aan de onderzijde van een bitumenbaan
Verkleuringen aan de bovenzijde van de dakbaan

Dakbanen moeten weerstand bieden tegen inwerking van biologische organismen

Platte daken staan bloot aan veelsoortige belastingen, zoals bijv. alkalische substanties, algen opbouw, microbe-effecten

Al deze faktoren kunnen de materiaal eigenschappen van een dakbaan negatief beinvloeden. Het verouderingsproces wordt zo versneld. In de vlakdak richtlijnen van 2001 wordt er nadrukkelijk op gewezen dat deze stoffen op het dak een voedingsbodem zijn voor bacterien en microben. De materiaalnorm bestaat uit een test van korte duur. Deze test is maar beperkt als het gaat om de eisen betreffende het gedrag op langere termijn.

Met de hier gedane paraktijkgerichte lange test (180 Dagen) wordt in het bijzonder het gedrag op lange termijn, onder de daadwerkelijke invloeden, onder laboratoriumomstandigheden nagebootst.

Eisen-pakket (volgens ERNST) Uitkomsten van TU München

- Test volgens DIN 53 933, maar dan 180 dagen

- Gewichtsverlies in vergelijk met nieuw materiaal

ECB Kunststofbaan FPO-/TPO Kunststofbaan
< 3% relatief voldoet voldoet

 

Onze projecten: Foto's van afgeronde projecten

J.Broekhuzen in het nieuws

J.Broekhuizen Dakbedekkingen heeft een jarenlange ervaring als dakdekker. Klik op de onderstaande button voor foto's van enkele afgeronde projecten van J.Broekhuizen Dakbedekkingen.

Onze Projecten

IN HET NIEUWS: Dakdekker Jaap Broekhuizen zoekt altijd naar optimalisering

J.Broekhuzen in het nieuws

Het kantoor van J.Broekhuizen Dakbedekkingen betredend wordt uw verslaggever bijkans onder de voet gelopen door een al te enthousiaste maar o zo vriendelijke St.Bernhard. Dit tekent de sfeer in dit eenmansbedrijf. Jaap Broekhuizen vertelt na dit onthaal hoe flexibiliteit en specialisatie zijn kleine onderneming een eigen plek geven in een tijd van schaalvergroting.

Lees Verder

Onze klanten over J.Broekhuizen Dakbedekkingen

 
Project: platte daken bijgebouwen 300M2 
Referentie: de Achthoek te Scherpenzeel
Datum: 18-08-2015
Cijfer: 5 van de 5 sterren
“Vernieuwen van 300 m2 dak van de Achthoek te Scherpenzeel. Bij de offerte toelichting viel mij al op dat ik hier te maken had met met een echte dakdekker. (Ook t.o.v.de overige aanbieders.) Broekhuizen stelde als enige voor om E.C.B.kunstof te gebruiken.Later kwam ik tot de ontdekking dat ik zelf al ongeveer 15 jaar tot volle tevredenheid op mijn garagedak had liggen en ook door Broekhuizen was aangelegd. De uitvoering verliep op een accurate en vakkundige wijze,conform gemaakte afspraken,ook werd gering meerwerk niet in rekening gebracht.(netjes als je wel de laagste prijs aanbieder bent.) Het grote nieuwe dak licht er strak bij en Broekhuizen heeft er een tevreden klant bij gekregen."
 

25 redenen om te kiezen voor ECB kunststof daken

Contactgegevens

Oosteinde 5
3925 LA Scherpenzeel GLD
033-277 1053
033-277 1053
info@broekdak.nl

Werkzaam in o.a.:

Leusden, Amersfoort, Wijk bij Duurstede, Barneveld, Langbroek, Nijkerk, Scherpenzeel, Cothen, Maarn, Woudenberg, Renswoude en Zeist
Offerte aanvragen