Broekdak | Je Broekhuizen Dakbedekkingen
T. 033-277 1053
E. info@broekdak.nl

25 redenen om te kiezen voor ECB kunststof daken

Dakdekker Jaap Broekhuizen zoekt altijd naar optimalisering

J.Broekhuzen in het nieuws

Het kantoor van J.Broekhuizen Dakbedekkingen betredend wordt uw verslaggever bijkans onder de voet gelopen door een al te enthousiaste maar o zo vriendelijke St.Bernhard. Dit tekent de sfeer in dit eenmansbedrijf. Jaap Broekhuizen vertelt na dit onthaal hoe flexibiliteit en specialisatie zijn kleine onderneming een eigen plek geven in een tijd van schaalvergroting. 

Na een carrière in het LTS-onderwijs als leraar plaatwerk en metaalconstructies besloot Jaap Broekhuizen het erop te wagen en met een dakdekkerbedrijf te beginnen. Op het eerste gezicht niet zo'n voor de hand liggende stap. Jaap Broekhuizen: "Voordat ik het onderwijs inging, had ik al praktijkervaring opgedaan als loodgieter en dakdekker. Vreemd was de materie dus niet voor mij. Gelukkig had ik in mijn onderwijstijd een flink netwerk opgebouwd, zodat ik snel opdrachten kon binnenhalen. Verder heb ik in het begin veel geadverteerd. Van meet af aan is de zaak lekker gaan lopen."

J.Broekhuzen in het nieuws

Kunststof dakbanen

Nu, 14 jaar later, werkt Broekhuizen nog steeds alleen, met een kring van vertrouwde inleenkrachten om zich heen. Zijn vrouw Betty helpt hem met administratieve en logistieke zaken. Broekhuizen heeft meteen gekozen voor specialisatie in kunststof dakbedekking, overwegend ECB (zie kader). Dit materiaal heeft een bewezen levensduur van 35 jaar, wat in de praktijk neerkomt op 40 à 50 vrijwel onderhoudsvrije jaren, mits vakkunding aangebracht. Broekhuizen: "Die lange levensduur compenseert al voor een groot deel de meerkosten ten opzichte van bitumineus. Daarnaast is het zo, dat je met kunststof veel meer meters per dag kunt maken. Het materiaal heeft nog andere voordelen. Het aanbrengen is comfortabel en er komt geen vuur meer aan te pas.

Voor ECB komt daar nog bij dat het ook geschikt is voor de dakdoorvoeren." Broekhuizen verwacht dan ook dat kunststof op termijn bitumen geheel gaat verdringen, hoewel de leveranciers van bitumineuze dakbanen op het vlak van productverbetering bepaald niet stilzitten.

Broddelwerk

Broekhuizen doet voornamelijk renovaties op de particuliere markt. Dankzij verwerkingsefficiency en het netwerk van goedgeschoolde dakdekkers kan Broekhuizen ook grotere opdrachten aan in de sector bedrijfspanden. Die goede scholing is daarbij essentieel. Jaap Broekhuizen: "ECB leg je niet zomaar even neer. Het is duur genoeg en als je broddelwerk aflevert, weet de opdrachtgever je snel te vinden. Ik werk alleen met geschoolde en geroutineerde inleenkrachten. De instroom van jonge mensen in dit soort beroepen verloopt niet makkelijk. Samen met andere partijen ga ik daarom weer de nodige opleidingsactiviteiten ontplooien. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dat tevens goed is voor mijn importeurschap van het ECB Durabit dat ik twee jaar geleden heb verworven." Ook als het gaat om de toepassing van digitale technieken zit Broekhuizen niet stil. Toen iedereen nog aan het idee moest wennen had het bedrijf al een website (gelinkt aan de website van Ecourant DAK) en Jaap Broekhuizen is nu druk aan het onderzoeken hoe met behulp van het internet zijn bedrijfsvoering nog verder kan worden geoptimaliseerd. "Ik zie nog mogelijkheden genoeg voor productiviteitsverbetering zonder personeel aan te trekken. Ik heb nu een prima lopend éénmansbedrijf en dat wil ik graag zo houden."

Geschreven door: Jaap den Daas

Onze klanten over J.Broekhuizen Dakbedekkingen

 
Project: platte daken bijgebouwen 300M2 
Referentie: de Achthoek te Scherpenzeel
Datum: 18-08-2015
Cijfer: 5 van de 5 sterren
“Vernieuwen van 300 m2 dak van de Achthoek te Scherpenzeel. Bij de offerte toelichting viel mij al op dat ik hier te maken had met met een echte dakdekker. (Ook t.o.v.de overige aanbieders.) Broekhuizen stelde als enige voor om E.C.B.kunstof te gebruiken.Later kwam ik tot de ontdekking dat ik zelf al ongeveer 15 jaar tot volle tevredenheid op mijn garagedak had liggen en ook door Broekhuizen was aangelegd. De uitvoering verliep op een accurate en vakkundige wijze,conform gemaakte afspraken,ook werd gering meerwerk niet in rekening gebracht.(netjes als je wel de laagste prijs aanbieder bent.) Het grote nieuwe dak licht er strak bij en Broekhuizen heeft er een tevreden klant bij gekregen."
 

25 redenen om te kiezen voor ECB kunststof daken

Contactgegevens

Oosteinde 5
3925 LA Scherpenzeel GLD
033-277 1053
033-277 1053
info@broekdak.nl

Werkzaam in o.a.:

Leusden, Amersfoort, Wijk bij Duurstede, Barneveld, Langbroek, Nijkerk, Scherpenzeel, Cothen, Maarn, Woudenberg, Renswoude en Zeist
Offerte aanvragen